Babyshower :D

Ja, jag gör väl ett nytt fösök med mitt inlägg från babyshower och magavgjutningen :)

Plus att det kanske ska läggas upp lite nya magbilder.


 Men nu börjar med att berätta om min babyshower!


Under flera veckors tid höll jag på att planera denna dag, det man började med var att fixa lista vilka jag ville bjuda och att fixa inbjudningskort och framför allt, vilken dag skulle jag ta?
Jag bestämde mig för den 8/5- 2010.
Men sen då, vilka skulle jag bjuda?
Såklart kvinnorna i min familj, som mamma, mormor, systrar, farmor, pappas fru och faster med kusiner.
Sen även mina närmaste vänner. Och eftersom jag är så lyckligt lottad som har en hel drös med underbara vänner så vart det väldigt många.
Och ändå kunde jag inte bjuda alla som jag ville bjuda.
Totalt vart vi väl ca 17 st med mig, så det var inte många som tackade nej, så det är jag verkligen tacksam för att det var så många som faktiskt ville dela denna dagen med mig! ♥


Jag hade ju som jag tidigare visat gjort egna inbjudningskort (bilder finns i ett tidigare inlägg), men det räckte tyvärr inte till allihop, så några fick sin inbjuda via facebook, och som sagt vissa jag tänkt bjuda hann jag inte med. Tyvärr :( Vi vart så många  plus att jag kanske är lite yr som gravid och glömmer mycket nu mer..


Sen var det mycket planering, lekarna var nog det svårate att komma på. En lek med babytema.. hmm.
Men fick iaf till tre lekar och det räckte gott och väl. :)

Den första vi lekte var:
Gissa magens mått: Alla fick klippa en snörbit, så lång som dom trodde jag var rund om magen. Dom var faktiskt ganska duktiga må jag säga!

Andra leken var en lag lek.
Baby i låttext: Dom fick dela upp sig i 3 lag sedan fick dom tre minuter på sig att skriva ner låtar med ordet baby i låten. Finns ju massvis med såna låtar.

Tredje leken.
Napplek: Då fick alla varsin liten plastkaffesked som dom skulle ha i munnen. Också detta var en laglek, där vi fick köra utslagning mot varandra. Men då stod 2 lag mittemot varandra i rader. Sen skulle dom föra över en napp från den första i laget genom hela laget tills den som står sist i ledet fick den UTAN ATT ANVÄNDA HÄNDERNA! :D
Tappade man nappen mitt i ledet fick man börja om från början.
Var väldigt roligt att se på! :D


Det var en del i planeringen.. Men som dom flesta av mina nära vet är jag dålig på att planera.
Hade höga tankar om mig själv ett tag då jag skulle fixa en massa cupcackes med mera inför allt.
Men sista dagarna innan insåg jag att jag inte skulle klara allt som jag hade tänkt.
Jobbade och hade bara någon få dag på mig att se till att införskaffa allt.
Så tillslut gjorde jag det myycket enklare.


Att bjuda på bestämde jag mig för att göra tonfisksallad och med baguetter till. Det bjöds det på nästan direkt då mina gäster kom.
Sen köpte jag färdiga kakor och gjorde i ordning två tårtor, även dom "fuskade" jag med och köpte färdiga tårtbottnar. Och tur var väl det, hade ALDRIG HUNNIT annars. :)


Så egentligen vart all min planering inget märkvärdigt.
Jag lyckades fixa nå enkla priser till lekarna, fixa maten och enkelt fika. Allt vart mycket enkelt, men mycket trevligt ändå tyckte jag! :D
Det som tog mycket tid var kanske att förbereda presenterna som jag fixade till mina gäster, inte för att det var något speciellt och fint heller, men iaf så här såg dom ut:



Eftersom jag är så dålig på att planera som jag nämde tidigare, började dagen iaf såhär:
Jag klev upp och duschade och sminkade mig, för i vanliga fall brukar jag inte hinna göra mig klar innan gästerna kommer. Och det hade jag verkligen inte hunnit denna dag heller.
Som tur var fick jag hjäp av min snälla sambo som fick sopa fint på altanen (där vi skulle göra lekarna) plus att han fick fixa all sallad själv och en massa mer saker han fick fixa! Gulliga Kim! ♥


Även Cattis♥ och Louise♥  fick komma tidigare och hjälpa mig med dukning med mera! TACK FÖR DET TJEJER! Det betyder mycket för mig! ♥
Louise var även "inhyrd" som papparazzi för att kunna dokumentera dagen i bilder som ni snart kommer få se. :)


Nä, nu blir det bilder, en bild säger mer än 1000 ord, man orkar inte läsa allt i detalj! ;)


Här är bortet som blev pressentbordet när alla gäster kom. Till vänster är en babyshower bok jag fixade, hade skrivit lite saker där i som alla gäster fick skriva och svara på lite frågor, kul att ha som minne. Typ som en gästbok. Sen till höger har vi pressenterna till min gäster. :)

 
Vi började dagen med sallad och baguetter ;)
    

Dukningen, Hanna och min mamma, gänget från Fränsta i köket (var ju så många så vi fick fika i olika rum och jag sprang i mellan hela tiden) och sen har vi ju Cattis och Jessica.

    

Katarina, Anna, Milena och Emma, Mormor, farmor, lillasyster Henna och pappas fru Katja. Sen har vi Cattis som skriver i babyshowerboken, Jessika, Lisa och Katarina. Sen mina "FINA" tårtor! :)

             

Det var leken med snöret de! :) Hmm var det Cattis som var närmast och vann? Rätta mig om jag har fel. ;)


Vissa passade på att sola i det fina vädret! Cattis och Vickis :)

  

Leken med att komma på låtar som innehåller ordet baby. Fick köra en utslagning mellan två lag, då med ordet rain ir regn.. Vart lite luddigt det där, dåligt planerat av mig. Men det var ju inte på blodigt alvar. :) Tror det var laget med Mamma, Henna, Katja, Farmor och Mormor som vann. :) tillslut..

       

Lagomt till fikat dök Claudia upp och fick i sig lite fika samt vara med på sista leken. Nappleken! :)

Det lag som vann denna lek var Katarina, Milena, Anna, Hanna och Emma. :) Tyvärr glömde jag dela ut priset :/ Opps, men jag är ju gravid ;) hihi


 

Lite posing i köksöppningen ;) Sen lite känna på magen när det sparkas :)

 

Sist men inte tråkigast var pressentöppningen! :D

   

Kellie som dök upp på slutet vart en liten pressent även hon.



Så vad fick jag för roligt då?
Jag ir bebisen fick bl.a. Ett babygym, kläder, sängkläder, nalle med melodi, en korg full med bra att ha grejer, insmörjningsgrej till magen, en bok, dregelhacklappar med mycket mera!
Tack alla underbara som kom för en underbar dag jag sent ska glömma! ♥

Nu till vad jag, Louise, Enya, Kim och även Claudia (en snabbis var hon också med) gjorde igår! :)


Ser ut som ett mord planeras ;P

   

30 Minuter stod det på förpackningen, men jag låg nog sådär 1,5-2 timmar.

Vart lite jobbigt i längden både för mig och Louise.. Men kul var det!

Och Kim, han hade fullt upp han med, han fick nämligen passa Enya under tiden, och det är inte det lättaste det heller! ;) Kul hade dom och Kim var helt slut sen ;)

Men bara bra med lite övning för honnom! haha!

Resultatet vart detta:

Nöjd är jag, när den torkat riktigt ska den slipas till och fixas ram till och sedan upp på väggen i barnrummet :) Kankse ska göra ett litet avtryck med bebisens hand och fot när den väl är ute också! :)

Tack för all hjälp med detta så jag verkligen fick det gjort! Jätte kul!

Nä, magbilderna ja lovade får bli en annan gång, ska nog vila lite, kunde bara sova 2 timmar i natt och vi ska ner till stan sen idag när Kim slutar. Så lite vila kan nog bli bra, kommer förmodligen inte hem förrän sent ikväll.

Hoppas ni gillar detta inlägg!! ;D

puss puss ♥




20:e Maj 2010

Ja, jag hade ju tänkt blogga för längesedan men har inte haft någon ork..

Skulle rycka till ikväll men det verkar som att det tar vääldigt lång tid att ladda upp bilder och Kim sitter och väntar på att få ta över datorn..

Men idag var iaf Louise här och hjälpte mig göra magavgjutningen jag viljat göra länge nu, :)

Kul att ha kvar som minne, lägger upp en bild på det ikväll. Men tror jag får ta resten i morgon, jag försöker lägga upp lite bilder från babyshowern också, men det tar tid. Kim är trött och vi ska se film nu innan han somnar.

Känner att detta inlägg blir flummigt, får skylla på att jag är gravid ;) men inte så länge till ;D hihi..

Har mycket att tänka på nu inför allt som komma skall, se till att allt är klart. I morgon när Kim slutar ska vi åka till stan och handla förhoppningsvis det sista vi behöver så jag kan börja varva ner. Samt att vi ska fira Emma pemma som fyller 24år på lördag! :D

Men men, iaf resultatet för dagen vart detta! :D


Nu ska väl min sambo få ta över så han kan betala räkningarna.. Men om jag hinner ska jag fixa ett riktigt blogginlägg i morgon ;D

Puss puss

Och stort tack till Louise som fick slita med detta med böjd rygg.. hehe tror jag e skyldig henne en massage nån gång framöver nu ;) ♥


RSS 2.0